Overdagactiviteit Merklappen

Datum
06-02-2019
Categorie
Infocentrum
Telefoon
 
Foto
 

Op woensdag 6 februari organiseert  ’t Olster Erfgoed  een lezing over Merklappen in het Infocentrum IJssel Den Nul.  Tevens wordt deze ochtend de prachtige nieuwe tentoonstelling over merklappen geopend. Een must voor de handwerkliefhebber, maar natuurlijk ook voor anderen! De bijeenkomst is voor leden van ’t Olster Erfgoed en voor deelnemers van Dag!enDoen! gratis te bezoeken (anderen een kleine bijdrage).

De lezing wordt gegeven door Afke Wullink. Zij geeft, vanuit Heerde (en vroeger Marle)  al ruim veertig jaar les in het maken van merklappen. Ze begon haar merklappen carrière met eenvoudige borduursels. “Ooit toen ik net voor de klas stond voor het eerst een merklap maakte, die ik uit de Ariadne naborduurde. Tegenwoordig stel ik alles met mijn cursisten zelf samen, en maken we er een heel persoonlijke lap van. Met eigen tekeningen, waar dus geen tweede van is!”

Afke kan met veel enthousiasme vertellen over merklappen en heeft er veel bij zich om te laten zien. Laat u meevoeren naar de merklap die misschien vroeger bij u in huis hing, of die u zelf heeft gemaakt. En geniet verder deze ochtend van de prachtige merklappen die door Afke en haar cursisten in de afgelopen jaren zijn gemaakt.

Wilt u deze ochtend bijwonen? Meldt u snel aan via aanmelden@infocentrumijssel.nl  Bij eerdere Overdagactiviteiten is gebleken dat het animo groot is terwijl er slechts een beperkt aantal plaatsen zijn. Opgave vooraf is dan ook verplicht. Bij een grote overschrijving wordt de ochtend nogmaals georganiseerd.

Datum: woensdag 6 februari 2019

Tijd: 10.00 uur

Plaats: Infocentrum IJssel Den Nul

Kosten: voor leden ’t Olster Erfgoed en deelnemers Dag!enDoen! gratis

Entree anderen € 2,50, koffie € 1,50

Opgave: opgave via: aanmelden@infocentrumijssel.nl

Let op: er kunnen 35 bezoekers in de zaal, vol is vol, opgave voor 4 februari is  verplicht.

Locatie
Infocentrum IJssel Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Den Nul
Tijd
10:00 tot
Kosten
€ 2,50
ACTIVITEITEN AGENDA

Onder leiding van een gids wandelen langs de IJssel

HORECA/VERHUUR

Informeer voor horeca en/of zaalverhuur bij Brasserie Op Duur.
T: 0570-745044 E: leon@bijripperda.nl 
Kijk ook onder: Bezoek-Horeca voor o.a. openingstijden en arrangementen.

ADRESGEGEVENS
Infocentrum IJssel Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Den Nul
(0570) 745040