Expositie ‘Stille getuigen’

Van 15 november 2022 t/m 12 februari 2023 exposeren Johannah de Vries (tekeningen) en Anneke Mensink (beelden) op de vide van het Infocentrum IJssel Den Nul.

Johannah toont haar tekeningen van bomen en planten die groeien, bloeien en vergaan in een eindeloze stille cirkel die ons omringt samen met de boomnimfen van Anneke in een mysterieuze sfeer van stille getuigen.
Johannah de Vries tekent voornamelijk plantaardig leven omdat ze het mooi en groots vindt, 
zelfs de kleinste distel. Het feit dat je van bomen en planten altijd alleen het bovengrondse deel ziet, intrigeert haar en herinnert haar eraan dat wij nog maar zo weinig weten van dit grote universum waar wij onderdeel van uitmaken. Zij werkt met inkt en kleurpotlood en soms aquarel.

Anneke Mensink toont een aantal boomnimfen die doen denken aan de mysterieuze krachten uit de Griekse mythologie. De Grieken waren ervan overtuigd dat er nimfen huisden in bomen. De kunstenaar heeft van moerbeiboomschors en acrylhars haar boomnimfen vervaardigd tot mensfiguren. Zij verbeelden de eeuwenoude verhalen van mythische halfgoden. Hun huid is verworden tot een grillig landschap.

Beleef de stilte van deze bijzondere winterexpositie en laat je meeslepen in de mysterieuze sfeer van bomen en nimfen.

www.johannahdevries.com
www.annekemensink.nl

ACTIVITEITEN AGENDA

Op de vide van het Infocentrum

HORECA/VERHUUR

Informeer voor horeca en/of zaalverhuur bij Brasserie Op Duur.
T: 0570-745044 E: leon@bijripperda.nl

www.brasserieopduur.nl    www.facebook.com/BrasserieOpDuur

ADRESGEGEVENS
Infocentrum IJssel Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Den Nul
(0570) 745040