Expositie olieverfschilderijen Margot Olde Loohuis ‘Onderwater landschappen’

Bij het infocentrum Den Nul, nabij Olst, ligt een prachtige kolk om in te zwemmen waarbij het mogelijk is een kijkje onder water te nemen. Het water is er verrassend helder en de waterlelies groeien weelderig langs de kant. In alle stilte drijven bladeren ondersteund door hun stelen in de Lange Kolk. Water, de oorsprong van leven en de bron van mijn schilderijen. Betoverende onderwater-landschappen.

Vanuit híer maak ik mijn schilderijen, vanaf de bodem naar boven naar het licht, dit is het begin. Van alle werken die ik tot nu toe gemaakt heb, ligt hier de (inspiratie)bron. Ik werk al zeven jaar aan deze serie, er bestaan inmiddels al meer dan vijftig doeken van mijn hand over dit thema, de bron blijkt behoorlijk onuitputtelijk.

Door middel van olieverf probeer ik het te vangen; water, iets wat altijd in beweging is, even tot stilstand brengen en met mezelf vereeuwigen.

Voor mij is het heel bijzonder om juist op deze plek mijn schilderijen te tonen deze zomer.

IJssel den Nul is een centrum waar natuur en cultuur samenstromen. Laat deze kunst expositie nou de optelsom zijn van deze twee elementen.

Eind mei 2022 viert het Infocentrum haar 10-jarig bestaan, dan is er van alles te beleven in en om het centrum. Ook kunt u dan een kijkje nemen bij de expositie ‘Onderwater landschappen’.

‘Onderwater landschappen’, vanaf 10 mei tot en met medio augustus 2022

De expositie is gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 10.00 uur tot en met 17.00 uur.

 

ACTIVITEITEN AGENDA

rondje Barlose kolk

HORECA/VERHUUR

Informeer voor horeca en/of zaalverhuur bij Brasserie Op Duur.
T: 0570-745044 E: leon@bijripperda.nl

www.brasserieopduur.nl    www.facebook.com/BrasserieOpDuur

ADRESGEGEVENS
Infocentrum IJssel Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Den Nul
(0570) 745040