Expositie 't Olster Erfgoed

“Steek voor Steek: De Handwerkles”

Een tentoonstelling met vele mooie handwerkjes en over handwerken. De resultaten van diverse handwerklessen in Olst door de jaren heen zijn te bewonderen. Onder andere van meisjes die Nut’s Nijverheidsschool Naai- en Knipcursus in de dorpsschool hebben gevolgd.

“Schilders Schraa”

Het gaat daarbij om materialen en oude persoonlijke bezittingen van huisschilder Leendert Schraa en zijn zoon Jan Willem Schraa uit Olst.

Natuurlijk horen verf- en kleurstoffen bij een tentoonstelling over een schildersbedrijf, daarnaast zijn oude materialen en  gereedschappen te zien, zelfs nog een originele werkjas. Kwasten in allerlei soorten en maten, penselen, certificaten en diploma’s van zoon Willem Jan (o.a. het “Diploma als Meester in het Schilderen” uit 1950).

Ook  zijn enkele schilderijen van Leendert Schraa te zien.

“OLANTO” - Olster LANdbouwten TOonstelling

In 1930 en 1939 werden in Olst grote, nationale Landbouwtentoonstellingen georganiseerd. Verschillende voorwerpen, souvenirs en afbeeldingen van OLANTO uit het archief van het Olster Erfgoed zijn te bezichtigen.

“Winkel van Kreileman”

De informatiebalie van het Infocentrum is in 2020 verplaatst naar de tentoonstellingsruimte van
 ’t Olster Erfgoed. En werd door de Tentoonstellingswerkgroep van de vereniging weer helemaal ingericht als de oude winkel van Bats Kreileman. Daarbij is veel aandacht en moeite besteed om de oude kruidenierswaren zo authentiek mogelijk te laten zien.

ACTIVITEITEN AGENDA

rondje Barlose kolk

HORECA/VERHUUR

Informeer voor horeca en/of zaalverhuur bij Brasserie Op Duur.
T: 0570-745044 E: leon@bijripperda.nl

www.brasserieopduur.nl    www.facebook.com/BrasserieOpDuur

ADRESGEGEVENS
Infocentrum IJssel Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Den Nul
(0570) 745040