IJsselbiënnale-exposities bij het Infocentrum

Binnen Infocentrum Den Nul

18.06.2021 — 01.09.2021 Beeldende kunst

“De kracht van de natuur”, Joke Proper

In de werken en objecten van Joke Proper staat de kracht van de natuur centraal.  Joke is geboren bij de IJssel; zij woont er vlakbij en ze zal er nooit meer vandaan gaan. De kunstenaar zoekt altijd de dialoog met haar directe omgeving. Haar inbreng voor de IJsselbiënnale heeft als thema: de natuur overwint altijd. Dit actuele thema is te zien in conceptuele installaties en schilderijen. Joke begeeft zich graag op het snijvlak van abstractie en figuratie.

Joke Proper schildert ook portret in opdracht.  

www.proper.exto.nl

18.06.2021 — 19.09.2021 Video / Fotografie

“Natuurfoto’s van wonderschone natuur”, Jacqueline Olthof- van den Nieuwboer

Bij het Infocentrum IJssel Den Nul is een foto expositie van wonderschone natuur. Kleurrijke foto’s van bloemen, vlinders, libellen, insecten en vogels laten het voorjaar en de zomer tot leven komen. Close-up beelden, scherp en op groot formaat afgebeeld van natuur dichtbij huis. Gemaakt door natuurliefhebber en hobbyfotograaf Jacqueline Olthof – van den Nieuwboer. 

www.wonderschonenatuur.nl

05.07.2021 — 19.09.2021 Beeldende kunst

“Steenfabrieken”, Marieke Laverman

Restanten van bedrijvigheid aan de rivier. Oude steenovens aan de rivieren bakten bakstenen, dakpannen, straatstenen. De rivier werd gebruikt voor aan- en afvoer van materiaal en de kleilagen in de uiterwaarden als grondstof.

In de 21ste eeuw zijn er nog delen van de steenfabrieken aanwezig. De tekeningen van Marieke Laverman werden ingegeven door deze nog zichtbare restanten in de uiterwaarden van de IJssel.

www.mariekelaverman.nl

Buiten bij Infocentrum Den Nul

18.06.2021 — 19.09.2021 Video / Fotografie

“Mijn IJsselboomgaard”, Stichting IJsselboomgaarden

De expositie ‘Mijn IJsselboomgaard’ toont een reeks foto’s uit het archief van amateurfotografe Marianne Kolk (overleden in 2019. De familie Kolk bewoont een NSW landgoed in Wijhe waar een oude appel -en perenboomgaard onderdeel van is. Marianne was verknocht aan deze plek en legde bijna dagelijks de taferelen en het natuurschoon vast op de gevoelige plaat. De reeks toont de waarde van het cultuurlandschap, maar ook de bloei en vergankelijkheid van alles wat leeft op deze idyllische plek.

Stichting IJsselboomgaard werkt sinds 2008 aan het behoud, beheer en ontwikkeling van hoogstamboomgaarden in de IJsselstreek. Naast betrokkenheid bij het beheer van de boomgaard en het verwerken van het fruit tot cider is er de gedeelde passie voor dit specifieke stukje rivierencultuurlandschap.

lerutte@ijsselboomgaarden.nl       www.ijsselboomgaarden.nl

01.07.2021 — 19.09.2021 Beeldende kunst

“Hoger op Ladders”, Kunstcollectief Zt uit Enschede & gasten

Met het stijgende water willen we de hoogte in kunnen vluchten. Daarom hangen we ladders in bomen bij het Informatiecentrum IJssel Den Nul in Olst. Ieder van ons maakt op haar eigen manier en met haar eigen materiaal een ladder. 

https://ztkunst.wordpress.com

www.ijsselbiennale.nl

 

 

ACTIVITEITEN AGENDA

Wandeling op zoek naar paddenstoelen
Wandeling naar de observatiehut
Wintervogels in de Duursche Waarden
Stiltewandeling in de Duursche Waarden
Ruige tocht

HORECA/VERHUUR

Informeer voor horeca en/of zaalverhuur bij Brasserie Op Duur.
T: 0570-745044 E: leon@bijripperda.nl

www.brasserieopduur.nl    www.facebook.com/BrasserieOpDuur

ADRESGEGEVENS
Infocentrum IJssel Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Den Nul
(0570) 745040